The BATCAVE – min nye batteri-holder til paptronik og perleplade-figurer

Jeg har endelig fået gang i min 3D printer fra SpiderMaker. Efter en del opstarts-vanskeligheder, som primært skyldtes at jeg er TOTALT grøn, hvad angår opsætning af 3d printere, så er jeg nu faktisk rigtig glad for den. Den har en overkommelig pris og den er rigtig fin til små produktioner som mine til f.eks. print på tekstil.

I den forgangne uge fik jeg dog en ide. Jeg har længe leget med tanken om at lave små nemme batteriholdere til smykker, men her var ideen altså at kunne forenkle processen med at fastholde batteriet i kredsløb på karton og perleplader.

Så jeg har tegnet og produceret de første prototyper af min BATCAVE. Givet at jeg endnu ikke helt magter at arbejde med dimensioner i tinker-cad (eller andre cad programmer) så er finishen endnu ikke helt på plads, men der er ikke så langt igen.

Ideen er enkel. En lille halvcirkel, der kan rumme et 2032 knapcellebatteri, men en flade i bunden, der kan gøre det let at lime min BATCAVE fast på en fladen, når sporene til el-kredsløbet er lagt med tape.
Det ene spor – helst de positive – går fra indersiden på BATCAVE, hen over overfladen og om på den anden side af kartonen. Det andet spor løber under BATCAVE på papiret og ligeledes om på den anden side af kartonen. Se næste 2 billeder

 

Tingesterne blev testet hardcore fredag d. 1. juni på MakerFestival i Nyborg, hvor 2 skoleklasser prøvede kræfter med karton, LED, ledende stoftape og BATCAVES  til batterierne – og det var en fed succes. Tiden var knap – Det ene større hold havde 1½ time til at producere et lysbillede inkl. en frokostpause, det andet hold deltes i to og havde ca. 3 kvarter hver – altså én undervisningslektion.

Jeg vovede at kaste mig ud i at skabe kredsløb helt uden skabeloner at lægge sporet efter og samtidig skulle børnene lave et parallelt kredsløb – hvor jeg ellers normalt starter med et serielt og en enkelt LED. Den korte tid taget i betragtning, var jeg noget nervøs for om de kunne nå at få hele processen med.

Springet blev belønnet. Det lykkedes for de fleste at få skabt et færdigt lysende projekt. Så vidt jeg kunne se, nåede alle at få lavet et fungerende kredsløb, men enkelte sprang fra i den kreative fase med forsiden, der skulle lægges ind over som en forside.

Links opdateret 22-05-19:
Mine (endnu ikke helt færdige) versioner kan du finde på tinkercad og thingiverse under creative commons licenser.
Du må bruge, remixe, dele alt det du vil, men husk gerne at kreditere 🙂
Tinkercad
Thingiverse

Du kan hente dem ned til projekter hjemme og i klassen. Men ellers er det iøvrigt oplagt i f.eks. håndværk og design at lade eleverne lave deres egne eksperimenter med remix af denne model eller lade dem lave deres egne modeller og prøve dem af.

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i 3D, Elektronik, Paper Circuits.