TINKERSHOPS - Leg med kredsløb og elektronik

Børn lærer at lave kredsløb med papir, tape og LED

Lad børnene lave fede Kort, Bogmærker, Hårpynt, Halssmykker, Armbånd, Tasker.....

Leg med Wearable Technology: Elektronik og programmering vi bruger i bl.a. vores tøj og smykker er ved at blive mere tilgængelig at lege med også for børn. Med dimser og dutter til at arbejde med eTextiles og Paper Circuits, kan selv mindre børn få lov at prøve sig frem med egne kreative ideer.

Strøm er noget af det mest fundamentale i vores hverdag. Det er så almindeligt at vi ikke tænker over det - med mindre det pludselig ikke er der. Strøm er også en forudsætning for at kunne arbejde med programmering på computere.

Hvorfor ikke lave et bogmærke, der lyser, når du vil læse?

Disse playshops er lavet til biblioteker, skoler, sfo, børnehaver m.m. leger børn helt ned til omkring 3 år og op med principperne for at skabe strøm og få små dioder (LED pærer) til at lyse i postkort, bogmærker, smykker m.m. Der er det super-enkle koncept til de mindste og flere muligheder for børnene, jo ældre de bliver.

Som altid handler Kodesmarts workshop om at give børn mulighed for at erfare gennem leg og berøring med sjove kreative projekter, der lærer dem basal forståelse for et elektrisk kredsløb. Vi ser på eksempler på, hvor vi finder kredsløb og strøm - både hjemme og som tøj, smykker eller gadgets på kroppen.

Igen er fokus på at tiltrække pigerne og invitere dem med ind og lege. Det behøver ikke altid at handle om mekanik, der tilføres strøm - i disse playshops er der lagt vægt på at arbejde med elektronik på måder, der også tiltrækker piger til at lege med.

 

 

For de mindste børn 3-6 (børnehavebørn):

Leg med LED lys - Tænd - Sluk
Har du nogensinde set et barn opdage at det kan skabe lys??
Også de små kan have stor glæde af at lege med tænd/sluk af LED. De ser og leger selv med principperne i super enkle koncepter.

Se mere om denne playshop

 

 

............................................................

Book en eller flere Playshops i 2022

Kontakt Sophie på mail: buzz@klubkodesmart.dk  eller ring mobil: 28286732

............................................................

For børn mellem 9 og 12:

Vi bliver mere avancerede...
Her skal deltagerne selv indtegne diagrammer til deres kredsløb. Vi laver 2 playshops i denne kategori for at give flere valgmuligheder og ramme både piger og drenge. Fælles for dem er at vi så vidt muligt undgår at sy, så flere kan være med. Der er en større grad af frihed til selv at designe i disse playshops.

Bogmærker og Kort i Karton
Design dit eget kort, bogmærke, navneskilt til dit værelse m.m. med karton som basis materiale og sæt lys i pæren.
Se mere om denne playshop

Smykker og bogmærker i FILT
På disse playshops laver vi hårpynt, smykker til halskæde, øre-ringe og lignende kreative projekter, der kan bæres.
Vi arbejder med filt og filtlignende materialer som basis. Se mere om denne playshop

FILT & strømførende SYTRÅD
Denne playshop kræver at deltagerne kan arbejde med nål og tråd. Så typisk er workshoppen egnet fra omkring 10 år og op, men kan de bruge nål og tråd, kan de godt være med her  -evt. med en voksen til at hjælpe.

På playshoppen kan vi lave f.eks. bogmærker i filt eller smykker til hals, arm eller hår. Vi pynter med enkle broderisting officielle som selvopfundne. Her kan vi også alt efter budget lave f.eks. en fed pude til værelset, en sjov kortholder, lege med at gøre ting interaktivt og udforske materialers anvendelighed. Se mere om denne playshop

For Teens og dem, der er ældre....

PIMP TØJ OG TASKER
Med LED kan vi pimpe tasker og tøj. Vi syr LED lys i f.eks. en taske, så der er lys, når vi roder i den, sætter LED til et pandebånd, frakkekrave, knapper eller andre sjove ting, så vi ses i mørket.

 

Se mere om workshoppen for de "store" her: PimpIT Bemærk; denne workshop er for unge -typisk 15 år og opad - også for voksne.

 

 

BESTILLING og INFO

Se de enkelte playshops for priser og muligheder.
Kontakt Sophie Hovdekorp for prisliste eller for at tale om indhold og målgruppe for en Playshop.
buzz@klubkodesmart.dk eller ring på mobil: 28286732