Perleplader med LED – Pep leg med HAMA perler op med lidt lys

OBS! indeholder kommercielle links til webshops.

HAMA perlerne…. Ingen børn i danske børnehaver kommer uden om på et eller andet tidspunkt at sidde med perler og plader og udvikle motorik og kunstneriske evner. I min datters børnehave blev der produceret tonsvis af blomster, cirkler, heste m.m.

For nylig så jeg et opslag hos mit lokale bibliotek, der inviterede voksne til et arrangement med produktion af perleplader.
For min part er jeg nok kureret for nogensinde at blive entusiast selv – faktisk har jeg lige ryddet op i en temmelig stor samling og givet halvdelen væk. Men selvfølgelig kan jeg inspireres til at tænke over, hvordan jeg kunne gøre det mere spændende for mig selv – og kunne jeg bruge det på nogle af mine playshops til børnene ude på landets biblioteker til efteråret.

 

Maj måneds KODESMART LIVE kom derfor til at handle om perlepladerne og få sat lidt lys i dem med en LED eller to.

I videoen viser jeg dig, hvordan du med LED, batteri, kobbertape/ledende stoftape og magneter laver et elektrisk kredsløb, så frøen får røde øjne der lyser.

Jeg er ved at redigere en lille guide, der kommer ud til maillisten, når den er klar med billeder og guide.

Lidt praktisk info:

OBS! indeholder kommercielle links til webshops. 
Der er ingen affiliatelinks men jf. markedsføringsloven skal jeg oplyse om at jeg i nedenstående gør reklame for og linker til kommercielle webshops.

Vil du i gang med at lege med elektronik i forskellige materialer, finder du masser af inspiration og øvelser i bogen “Sæt strøm til de kreative fag”. https://www.podconsultsbutik.dk/bog-saet-strom-til-de… 

Elektronikken jeg har anvendt her, LED, batterier, ledende stoftape, kobbertape kan findes via denne side: https://www.podconsultsbutik.dk/wearables-etekstil 

Du kan også finde batterier og kobbertape i flere supermarkeder.

HAMA perler og plader fås i mange farver hos hobbyforretninger som cchobby, av-form og panduro og i flere supermarkedskæder som spotvarer.

Go legelyst 🙂

Pssst…. Hvis du har lyst er du velkommen til at dele kreationer af perleplader med LED på Kodesmarts facebookside.

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Elektronik, KODESMART LIVE, Paper Circuits, Public.