Eeontex – ledende stof der varmes med batterier

Varme i handsken til vinter? eller i kraven?

I videoen kombinerer jeg eeontex med thermokromatisk maling…

Eeontex conductive fabric, som produceres af sparkfun har den egenskab at når der ledes strøm igennem materialet, udvikles der varme. Ikke brænde fingrene varme, men dog varme nok til at man kunne lege med at lave koncepter til varme ved håndled, albuer eller nakke.

Har man en thingy, hvor man selv kan vælge strømstyrke er det nemt at teste stoffet. Det har jeg ikke og i og med mit fokus er på wearables, har jeg ledt efter nogle strømkilder, der kan levere nok strøm.

3V er ikke nok her, så der skal enten rigtig mange AA batterier til eller der skal findes andre strømkilder. Jeg har fundet nogle små 12V batterier, der kan skabe spænding nok til at varme stoffet op. Med et 12V batteri er det meget tydeligt at mærke varmeudviklingen. Som jeg viser sidst i videoen kan du også bruge et 9V batteri. Her kan det være sværere at mærke forskellen i temperaturen – men stoffet bliver varmt.

For at gøre det tydeligere har jeg hentet noget Thermokromatisk maling hjem og min datter har lagt det på en stump af stoffet. Hun har leget med det i solen og testet med fingervarme – og haft en del sjov med det. Som det ses i videoen gør laget af maling det meget nemt og se, hvordan varmen fordeler sig i stoffet.

Jeg tænker at jeg med malingen på stoffet kan lave noget sjov med figurer der skifter farve ved en handling; f.eks. i mit interaktive tæppe eller et dress. Uden farve kunne det være sjovt at lave en varmepude til ømme punkter, der har gavn af varme, men ikke for meget varme. Der skal lige leges lidt mere med ideer her.

Har du ideer til, hvordan man kunne lege med dette, er du velkommen til at dele dem. Læg gerne en kommentar på videoen på youtube eller ved opslaget på SoMe.

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Elektronik, eTextiles.