Videobøger til at lære ScratchJr er nu helt gratis

– og de kan tages med på ferien 🙂

Jeg lavede for nogle år siden en række “video-bøger” om at arbejde med Scratchjr (og Scratch) og lagde dem alle op på en lukket klub (scratch4kids.dk), hvor man kunne købe adgang.

Nu hvor Scratch har fået et helt nyt layout og mange nye muligheder, vil det ikke vare længe før videoerne til Scratch virkelig er “yesterdays news”. Jeg har besluttet mig for at jeg lader andre om at lave guides til den nye version af Scratch.

Men sådan er det ikke med ScratchJr.

Videoerne er korte og forklarer store og små hvordan I kommer igang med at skabe historier i Scratchjr. For langt de fleste vil enkelte af videoerne også give inspiration til at bruge funktioner i slet ikke viste man kunne.

Jeg synes det er synd at arbejdet med at lave videoerne og det gode indhold skal gå til spilde. Så jeg har flyttet videoer til en anden platform, så det er rentabelt at give skoler adgang også uden beregning.

Kom i gang i sommerferien

Jeg håber at det kan inspirere til at lege lidt med programmering i sommerferien. Eller måske giver lyst til at forberede introduktion af ScratchJr i de mindste klasser efter sommerferien.

 

Go sommer! 🙂

 

OBS: I et samarbejde med GULDASTRONAUT laver jeg et tiltag for indskolingen som vi kalder CodingClassJr. Her er scratchJr og Scratch et af de mange elementer vi tager med i forløbet. Kontakt mig gerne, hvis det er interessant for jeres indskoling.

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Public, scratchJr.