Edison på dansk

I den seneste version af ebogen Klar Start Kodesmart tog jeg også et afsnit med om robotter i børnehøjde.
Robotterne er en af måderne børnene kan få kroppen med i legen og gøre sig hands-on erfaringer med koncepter til at styre, programmere, bygge og forstå, hvordan forskellige ting virker.
Der kommer flere og flere robotkoncepter på markedet, som er målrettet også mindre børn - som f.eks. Bee-Bot, der dog har 10 år på bagen. Flere af robotterne er også blevet til at betale for en almindelig dansk pengepung.

En af de robotter jeg har med i ebogen er Edison, som jeg ofte har et enkelt eksemplar af med ude på playshops. 
Mange børn vil gerne selv bygge robotter og programmere dem, når først de er kommet i gang. Her er Edison er en af de robotter, der er rigtig gode for børn at komme videre med.

Robotten er LEGO kompatibel, så det er nemt at omsætte LEGO Friends kittet til noget helt andet, ved at bygge robotten ind i en konstruktion. Men også robotten selv, kan sættes sammen med andre Edison-robotter, så hjul, der kører rundt, kan blive til en gravko, der kan løfte og sænke sin skovl.
Igen kan LEGO bruges som bindeled til at få det til at give mening. Så der kan komme mange forskellige nye konstruktioner ud af robotten.

Det hele kan kombineres med enten at styre robotten via simple stregkoder - eller programmere den via pc eller app på ipad.

Edison robotten til børn

Jeg kører ikke selv workshops med Edison, da den ikke passer ind i det setup jeg laver. Men Kristian Langborg-Hansen fra AppAcademy, laver workshops med den lille robot for både børn og voksne. På www.hejedison.dk har de oversat og lagt danske udgaver af de forskellige eventyr med Edison, hvor du kan styre, programmere og bygge med den lille robot.

Pdf versionen er gratis, men du kan også købe en version heftet med spiralryg, så det er nemmere at holde styr på siderne.

 

Klar Start Kodesmart

Leg og sjov med programmering i børnehøjde i hele familien med et godt overblik over ressourcer til pc, tablet og off-screen

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i KSK, Public, robotter.