Jeg er vild med Circuit Playground

og det håber jeg at mange flere bliver både i skoler og andre sammenhænge, hvor der kodes med børn og voksne.

Circuit Playground Express (CPx) er udviklet af Lady Ada fra Adafruit – og det ses tydeligt i forhold til mange af de andre boards på markedet – som f.eks. micro:bit – at der er tænkt æstetik ind i designet.
Det er helt utroligt, hvad der er stoppet ind af features i dette board – lyssensor, lydsensor, accellerometer, højtaler, 10 interne LED m.m. Den runde form gør boardet super velegnet til at anvende i e-tekstilprojekter.

her er det første forsøg med en pulsmåler.

Et meget væsentligt scoop, når vi taler om at kunne udvikle os med programmering er at boardet forstå 4 programmeringssprog. For starters anvendes typisk Makecode, der efter en længere tid i Beta nu fungerer ganske fornuftigt. Her kan også anvendes javascipt til at kode boardet.

Er man til python kan Adafruits egen version af micro-python; “circuit python” køres direkte på boardet – og man undgår bøvl med at uploade programmer til boardet – hvilket kan være en temmelig bøvlet affære med Arduino.
Arduino kan dog også – endnu med visse begrænsninger – bruges på boardet, som det fjerde sprog.

Hos børnene starter vi selvfølgelig med Makecode de fleste steder – men flere sprog på samme board gør det nemmere at udvikle sig med “next step” programmering på en genkendelig enhed.

I ka sagtens bruge makecode til at lege med programmering. Det er fantastisk meget flottere på den rigtige CPx – men det giver faktisk lidt ro til at fokusere på programmet og det at kode som en start.

Biblioteker, virksomheder og skoler har allerede nu mulighed for at booke workshops med CPx i det nye år.
Herudover arbejder jeg også på at sætte workshops og forløb op med circuit playground forskellige sammenhænge, så mange flere – voksne og børn – får lyst til at lege med programmering og måske også med wearables og etekstiler.

Se mere her: DIGIBLING om booking af workshops

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Circuit Playground, eTextiles, Public.