Robotter i et tempo, hvor de små er med….

Der var gang i børnene både piger og drenge – i lørdags på Islands Brygge i København, hvor Kulturhuset i et åbent arrangement havde inviteret børn mellem 3 og 10 år ind til lege med robotter i børnehøjde.

iphonePics 879
Bee-Bot og deres venner i robotverdenen, var rykket ind i salen og stod klar til at lade børnene styre dem rundt på forskellige lege og opgaver.

kodedag-kult-8

De mindste af børnene var vel omkring 2-2,5 og de største var omkring 12 år. Det blev en super skøn dag, hvor forældre og børn fik lov at lege – denne gang helt nede i børnehøjde – med robotterne. Igen bliver jeg bekræftet i, hvor vigtigt det er at få kroppen med i processen OG at give børnene rum til også at lege med noget, der er mere tilgængeligt end robotterne til de større børn.

Hvor skal jeg sætte
kryds for Monstergodt?

Flere af fædrene nævnte leg med Mindstorms hjemme med et lille grin: “ok, det er nok mest far, der leger og styrer”. Selv om det er far der leger, er det rigtig godt også for de mindste at være med. Den entusiasme og nysgerrighed, den voksne bringer ind i legen er jo også vigtig, når vi vil lære børn at programmere robotter og spil.

Det tar lidt tid, men de får super meget ud af det.
Gennem legen med robotterne i lørdags blev det igen bekræftet, at der er meget at vinde for de små ved også at få lov at lege helt nede i deres eget tempo med robotter, der er intuitive og kan forstås af de små selv. Både piger og drenge kom og var med til at styre robotterne rundt på små øer med oplevelser og lege.

kodedag-kult-4

Hvor mange skridt er der hen til enden af labyrinten?
Vi havde selv materialer med; klodser, ruller, tape… og så havde Kulturhuset også en skøn kælder fuld af gode sager. Så der var rige muligheder for at bygge en stor labyrint med forhindringer og snoninger, som Bee-Bot skulle guides igennem.
Når vi går ud over de mere regulære felter som både farvekort og gulvmåtter tilbyder, får vi brug for at tænke os om på ny for at tælle skridt.

iphonePics 863

iphonePics 868  iphonePics 867

Rundt på Skatteøen på jagt efter Kaptajn Sortskægs guldskat.
Vi havde da selvfølgelig guldklumper i skattekisten og et træ, der stod i vejen ind i mellem.

iphonePics 858

kodedag-kult-6

Vi bad dem sætte navn eller kryds ved den smiley, der passede bedst til hvad de syntes om dagen. Selv om mange af børnene ikke fik skrevet på tavlen på vej ud, er det tydeligt at det var noget, der faldt i børnenes smag at få lov selv at styre og lege med de små robotter.

iphonePics 870

Vi kvitterer fra Kodesmart også med et kryds ved den grønne smiley for en super skøn dag i selskab med børn og robotter.

 

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Bee-Bot, events, Public, robotter.