Premiere i Lemvig: Kodepiloterne

Så kom vi i gang!!
Både pigerne og jeg har glædet os til at mødes og på første session lege med Bee-Bots og Edison og få mere at vide om hvad det hele går ud på.

På den første session fik de udleveret en notesbog, som skal følge dem i alle 10 måneder – og helst inspirere dem til fortsat brug. Jeg håber at de undervejs kommer til at værdsætte notesbogen som et redskab til at fastholde ideer og tanker med tegninger, billeder og skriblerier. Måske er det ambitiøst, når vi taler om piger fra primært 3 klasse, men hvis det lykkes, vil det give dem et værktøj, der kan anvendes i så mange andre sammenhænge.

iphonePics 061

Jeg har fået et rigtigt spændende samarbejde med Biblioteket i Lemvig, der de fleste mødegange vil lægge lokaler og computer til undervisningen. Det bliver også på biblioteket pigernes afslutning, hvor de skal udstille et projekt, de laver for forældre, bibliotekets gæster og gerne journalister, der kan se det spændende i at vi herude vestpå kan tilbyde mindre børn mulighed for at lære at programmere og i det hele taget blive mere dus med nogle af de medier de bruger selv og medier de oplever sluger forældre og ældre søskendes tid.

animation-e

Der bliver meget vi skal nå at prøve af over de næste 10 måneder.
Forhåbentlig kommer der et eller flere konkrete produkter ud af dette projekt, som kan eksporteres til andre biblioteker, skoler og sfo, der også gerne vil gøre noget i denne retning.

Primært vil vi bruge Scratch som det gennemgående værktøj, men vi kommer også til at inddrage både Bee-Bot, Dash & Dot, Edison, Kodable, Youtube og WordPress i vore lege, øvelser og projekter.

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i kodepiloter, Public.