Makey Makey – sjov med elektronik

IMG_4989

Hvem kan stå for den advarsel?

Jeg har i denne uge endelig haft muligheden for at lade børnene i 3. til 6. klasse lege med mine Makey Makey-sæt og sætte deres fantasi i gang med dette lille sæt, som består af en lille microcontroller, ledninger med krokodillenæb, ledninger med en hård tråd og et usb stik til at forbinde board til computer.

IMG_4949

Det er afsindigt enkelt at komme i gang – Plug & Play – og det er både nemt at instruere børnene, ligesom det er nemt for dem at forstå og bruge sættet. Der medfølger en hurtig kom i gang folder, som gør det nemt for alle børn og voksne at stå med.
Jeg viste dem en enkelt ting (spille bongotrommer med gulerødder) og satte dem igang med 2 krav. Sort ledning til jord og før man gør noget andet. Så fik de faktisk lov til at lege løs derefter.

IMG_4959

Der blev lavet klaverer med frugt og bægre med vand, døralarm, gulvklaver. der blev lavet controllere til at spille pacman, cookieclicker og andre spil. Der blev gjort store øjne, når de opdagede at man kan sende strøm gennem hinanden og stadig få det hele til at virke….

Makey Makey giver mulighed for at forbinde hvad som helst til det lille board (printpladen) og bruge som tastatur. Noget leder bedre end andet og det er noget af det børnene kan undersøge og gøre erfaringer med undervejs.

Næste gang skal vi med kodepiloterne kombinere deres pong-spil med Makey Makey, så vi får lidt programmering ind over legen.

Holstebro bibliotek har som det første sted i landet booket en af kodesmarts playshops med Makey Makey. Så hvis du bor i nærheden og har børn i alderen 8-12, kan de tilmelde sig via deres hjemmeside i løbet af foråret. (https://www.holstebrobibliotek.dk)

Du kan købe Makey Makey online flere steder også i DK. Jeg har købt mine sæt hos itogleg.dk , der også sælger til private.

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Makey Makey, Public.