Hvad vil Klub KodeSmart?

Klub KodeSmart tager fat på at lære børn om programmering på en lidt anden måde, end mange andre tiltag, der skal lære børn at kode.

Hobscotch

Hvor meget skal figuren flytte sig og hvordan?

For det første fokuserer vi på LEG og PLAYFULNESS. Derfor tør vi sige BARE FORDI DET ER SJOVT!! – også selv om vi fuldt ud respekterer alle de andre gode argumenter for at introducere flere børn for programmering.

For det andet vil vi rigtig gerne tiltrække flere børn, end dem, der allerede ér interesserede og leger med programmeringssprog og gadgets som f.eks. rasperry Pi, LEGO Mindstorms og andre sjove ting. Dermed ikke sagt at vi ikke kommer til også at kode robotterne.

For det tredie vil vi gerne starte tidligere. Vi vil gerne tiltrække børn allerede fra børnehaven og op bl.a. fordi det er spændende at se, hvordan de kan være kreative og bruge de nye medier som apps til iPad og andre elektroniske medier.

For det fjerde vil vi gerne give børn i områder uden for de store byer adgang til at lære at programmere og tidligt at fange interessen for at kode og udvikle programmer, der udtrykker kreativitet og omsætter gode ideer til aktive programmer og spil. Intet giver så meget som at muligheden er lige i nærheden.

For det femte vil vi gerne have kroppen i gang OGSÅ når vi introducerer til kodning. Vi laver derfor også spil og øvelser, hvor kroppen er involveret i at beregne, udregne, forestille, fortolke osv. Børn lærer og forstår verden gennem kroppen.

Floor Koding

En øvebane, kan hjælpe med at få retningen på plads

For det sjette arbejder vi på løsninger og samarbejder, der giver børn mulighed for både at mødes online og i fysiske rum i lokalmiljøet for at få nye input, udveksle ideer og lære af hinanden.

For det syvende vil vi gerne have pigerne mere med – ikke fordi de mangler i faget, men fordi piger også bringer noget andet med, som er vigtigt.

For det ottende vil vi gerne guide forældre, der gerne vil hjælpe og gerne vil introduceres til programmering – og lege med sammen med børnene.

Giver en eller flere af de 8 punkter mening for dig? – Eller står du helt af? 
Skriv gerne i kommentarboksen nedenfor, hvad du tænker. 

 

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Bog, Introduktion, Public.