“Du lærer at lave dine egne spil” også når du kun er 5-7 år

Jaah også Scratch kommer snart i en udgave til de mindre børn 5-7 – også på ipad og igen som et gratis koncept til de mange 🙂

MIT’s kodeprogram for børn Scratch har skabt fantastiske muligheder for børn over hele verden når det gælder at udtrykke sig kreativt ved at lave spil og andre fantasifulde ting med programmet. Du kan se mange af dem i dette galleri.

scartsJr

Scratch, der er udviklet til at lære børn at kode gennem børnevenlig grafik har indtil videre for mange af de mindre børn 5-8 været alt for avanceret at komme i gang med. I hvert fald hvis der ikke er massiv opbakning fra voksne til at hjælpe dem.

I min research til ebogen Klar Start Kodesmart, der er på trapperne her har jeg fundet flere programmer og apps, der har arvet en del af den grafiske måde scratch præsenterer kodesprog og events på – f.eks. at arbejde med gentagelser,
variabler, loops  og andet (hop ikke af endnu, hvis du ikke forstår dette) fra programmeringssproget.

Disse nye programmer giver selv små børn mulighed for at lege med den måde at forholde sig til et problem og dele store opgaver ned i mindre. De gør det ganske enkelt tilgængeligt for børn at forstå sproget til denne måde at tænke på. At give børn mulighed for at lege med disse programmer på ipad og computer vil mere end noget andet gøre at flere børn vil vokse op og have lyst til at programmere i et eller andet omfang. Og de, der ikke vokser op og bliver programmører, vil have en meget større forståelse for programmering af løsninger.

Men Scratch er mere end blot at lære specifikke kodestumper og sætte dem i den rigtige sammenhæng. Det er langt mere at lade børn udforske, arbejde sammen, prøve teser, fejle og finde nye veje og være i kontakt med sin kreativitet og lyst til at udtrykke sig. Så scratch i en udgave til også de små er virkelig velkommen.
Hele platformen er bygget til at dele og kollaborere med andre.

Karin Høegh fra inklusion Online sendte mig lige link til fundrasersiden for ScratchJr.
Se den lille 4 min. video på fundraisersiden med børn, der leger med scratch på deres iPad og kreerer små spil og events.

scartsJr2

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Public og tagget .