På eventyr med Bee-Bot

Et billede på internettet. En lille gul robot. En kuffert fuld af legoklodser, der endnu ikke var blevet solgt. LEGO Friends og en pige på syv med et eventyr. Måske denne lille video kan give et billede af, hvordan programmering kan integreres i børnenes LEG og give plads til magi og fantasi.

Hvilken historie ville du skrive, danse, dramatisere eller på anden måde udtrykke ud fra disse komponenter? Louise havde set et billede af en bane med LEGO klodser og lod sig inspirere….

image

IT i legen og programmering for 5-8 årige handler om at give børn mulighed for at udtrykke sig kreativt og give rum for læring, så børnene lærer at skabe verden også gennem IT, der på alle planer er vævet ind i deres liv. 

Når man ser klip fra de enkelte processer i legen i videoen nedenfor, viser det en leg, der giver masser af plads til at stille spørgsmål, problemløse, udforske, skabe overblik og gå ned i detaljen.
Kroppen er tydeligvis med i legen. Se f.eks. hvordan muligheden for at tage Bee-Bot i hænderne og følge med, giver Louise en bedre fornemmelse af dimensioner, retning og rækkefølge.

Knap så tydeligt er selve fortællingen på videoen Bee-Bot skal på tur i Zoo og efterfølgende på eventyr gennem Hesteporten og ned og hilse på Petshopperne for enden af vejen. Selve køreturen tager omkring 1:40 minutter af en leg på omkring 2 timer, hvor hun har været fordybet og fuldt fokuseret på sin fortælling og sine evner til at manipulere med den lille Bee-Bot, huske, hvor i forløbet hun er, finde en løsning når noget ikke helt gik som hun forventede.

Hun kunne have kørt en bil på gammeldags maner med Brrr lyd og det hele – og hun ville også her have haft en fantastisk leg. Men det er ikke det, der er pointen.
Pointen er at hun med Bee-Bot i stedet kan prøve kræfter med noget andet, end bilen kan give hende, nemlig at sætte en række kommandoer op og på den måde styre et stykke elektronik til at gøre som hun ber den om. Det er vanvittigt fascinerende at opleve både når man er 5 år, 7 år og 50 år.

 

Forældre: Lær dine børn at programmere med sjove spil og programmer med ebogen:
Klar Start Kodesmart. Klik og find den her

Pædagoger og lærere: Bee-Bot er en fast del af 2 timers introduktion til børnene i Kodestafetten.
Kodestafetten henvender sig til børnehaver, sfo og skolens 0.-2. klasser med 2 timers KodeLEG. Gennem aktiviteter med Bee-Bot, ipad, computer og teknik fri leg, introduceres børnene til at programmere og opdage bl.a. at de kan skabe med IT og bruge logik til at udforske problemstillinger. Se mere om kodestafetten og om, hvordan i kan vinde 2 timers kodeLEG i børnehaven.

Se mere om Bee-Bot og andre materialer til Leg med IT og sjove gadgets på denne adresse,  hvor også videoens Bee-Bot kommer fra: inklusiononline.dk/it-og-leg-it-i-boernehoejde-31

Kommentarer og indspark?

comments

Udgivet i Public og tagget .