Makers og Microcontrollere

Der har været stille på bloggen gennem et stykke tid.
Vi har nemlig haft travlt Karin Høgh fra IT og LEG og jeg sammen med flere andre at lege med et nyt område, jeg gerne vil være med til at gøre mere tilgængelig for også mindre børn; nemlig eTextiler og Kredsløb.

Billede 28-03-16 10.50.57

Så ud over stadig at lege mere og mere med robotter i børnehøjde, laver vi nu også fede bogmærker der lyser og lærer noget om el-kredsløb undervejs, så vi forstår mere af hvad der sker, når vi koder et kredsløb.
Som vanligt leger jeg med at finde aktiviteter, som også kan bruges til at give de mindste skolebørn og evt. de store i børnehaven mulighed for at lege med og forstå.

Det er ikke helt så enkelt, som med robotterne, men efterhånden har jeg nogle sjove ting med i tasken, når jeg leger med børnene.

Billede 09-04-16 15.09.10

Igen er det vigtigt at forstå “Det der kommer før”. For at kunne sy en fed taske med en masse bling bling, der kan programmeres, er det nødvendigt at forstå de basale ting omkring + og – i et kredsløb. det kan man bl.a. se meget mere om på Odense MakerCityFestival her i weekenden – og også på nogle af de kommende Maker events rundt om i landet. Det vil være en god lejlighed til at få ting i hænderne og prøve sig frem, hvis du kigger forbi.

Ellers er planen at lave workshops rundt om i landet i sensommeren og efteråret for skoler og på åbne events, som skoler, institutioner og enkeltpersoner kan booke sig ind på.

Billede 27-03-16 12.10.45

Det er også vigtigt for de voksne, der gerne vil være med til at formidle at kunne finde rundt i de mange muligheder, der kommer på markedet. Hvad er en microcontroller? Hvad kan man med de forskellige udgaver? Hvad findes der lige nu? Hvad skal jeg bruge til hvad?…..

Til det formål har Karin Høgh skrevet denne fremragende og overskuelig oversigt over microcontrollere på itoglegs blog, som jeg vil anbefale.

Tal og del

Kommentarer

Comments are closed.

Accepter cookies for fortsat anvendelse af siden. mere information

Lovgivningen påbyder at vise denne irriterende bar og fortælle dig at vi anvender cookies til at se, hvordan brugere (anonymt) bruger siden. Det gør os klogere og giver os mulighed for at gøre mere af det du godt kan li og mindre af det ingen bruger tid på. Fordelen for dig vil være en bedre fungerende hjemmeside, der har en masse spændende at byde på.

Luk