Kodestafetten

Nemt at lære for både voksne og børn!

Kodestafetten er skabt for at støtte lærere, pædagoger og andre voksne, der gerne vil støtte børn i at kunne udvikle sig med digitale medier og blive aktive skabere med medierne.

Hvis flere børn – og især flere piger skal udvikle sig til programmører er det en rigtig god ide at starte tidligt og støtte dem i at fastholde deres interesse op gennem uddannelsessystemet.

Det kræver at flere voksne slipper den angst, der kan være forbundet med programmering af computere og samtidig er med til at spænde ben for mange fordomme omkring programmering. Det er et af formålene med Kodestafetten at klæde de voksne på til at blive støtter for børnenes nysgerrighed på dette felt.

Billede 17-06-15 08.07.52

Nysgerrighed og LEG

Kodestafetten er LEG med programmering tænkt ind i et læringsprogram fra børnehaven og op gennem sfo og skolens 0.-2. klasser. Aktiviteterne kan være mange og kodestafettens formål er at skabe sammenhæng, så legen sker i en kontinuerlig proces.
Gennem leg med og læring af grundlæggende metoder og principper udvikler barnet kompetencer både indenfor det vi med et engelsk udtryk kalder “Computational Thinking” og at kunne udtrykke sig kreativt med digitale medier og programmering.

Sæt stafetten i gang i børnehaven, skole og sfo

Lad Kodesmart hjælpe jer med at lære børnene at programmere allerede i børnehaven, i sfo og i indskolingen.

Ud over Kodedage med Bee-Bot og Temadage med programmering, hvor der er tid til fordybelse,  laver vi også gerne mindre events på f.eks. 2-4 timer eller kommer fast i en periode og underviser i et forløb. Ring for en snak om, hvad i kunne tænke jer.