Kodesmart Valgfag

Kodesmart Valgfag

Lyst lidt mere kreativitet med elektronik og programmering i skolen?

Kodesmart Valgfag er et tilbud til skoler, ungdomsskoler og klubber. Meningsfuld leg og læring med programmering og elektronik i kreative og praktiske dimensioner. Kodesmart Valgfag kan tilpasses klassetrin og ønsker til indhold, men der vil altid være en praktisk musisk dimension, så børn og unge lærer at programmere i forhold til konkrete projekter.

Forslag til indhold og programmer:

Gør håndarbejde sejt med elektronik

Et par aflagte bukser kan blive til en fed taske med lys, computerdele kan blive til skønne smykker, strik, hækling, syprojekter kan med en smule let elektronik få helt nye dimensioner. Projekter i dette valgfag tager udgangspunkt i bogen: "Sæt strøm til de kreative fag"

       

Programmering

Scratch og MakeyMakey
Vi koder i Scratch. Eleverne udfordres afhængigt af niveau og programmeringen kombineres med et krav om at bygge Makey Makey ind i et scratch-projekt. Det kunne f.eks. være et musikinstrument bygget i genbrugsmaterialer efter egen ide kombineret med programmer bygget op i scratch.

Circuit Playground Express
CPx får alle med hang til bling bling til at savle. Den lille controller kan programmeres med ikke mindre end 4 kodesprog og kan sys ind i tekstilprojekter. Programmering af kontrolleren vil selvfølgelig derfor også kombineres med projekter, der indebærer læring om og med e-tekstiler.

Micro:Bit
Micro:bit gør indgangen til at programmere micro-kontrollere ekstremt enkelt - og alligevel er den en stærk spiller til at lave mange forskellige ting med programmering og måling af forskellige tilstande i og omkring os.

Skolen/klubben stiller computere til rådighed til programmering i f.eks. Scratch, Makecode, Arduino og Python. (alternativt BYOD)
Kodesmart kan medbringe klassesæt (Micro:bit, MakeyMakey og Circuit Playground Express samt tilbehør) ved behov, hvis ikke skolen selv ligger inde med materialer.

Kodesmart valgfag bør kunne gennemføres over mindst et semester med 1½-3 timer hver uge for at skabe et godt læringsflow

For yderligere information kontakt Sophie Hovdekorp på mobil: 28286732 eller send en mail på: buzz@klubkodesmart.dk