Klub Kodesmart

Få inspiration til at lege hjemme med elektronik og programmering

Jeg har længe leget med at skabe en mulighed for at lege med gode projekter ude i hjemmene gennem en klub, hvor materialer sendes ud til børnene hjemme.

Arbejdet med kodepiloterne (som kun er for piger) har givet mig en masse ideer til sjov om ballade med programmering for børn. Der er masser af muligheder for sjov leg med e-textiles, wearables (elektronik vi kan tage på) leg med e-kredsløb, "Hvis-så" osv. for børn - både piger og drenge - fra omkring børnehavens ældste og fra skolestart og op til de mere avancerede projekter for de ældste børn, unge og voksne.

20160209_155007799_iOS

SKÆRMFRI HANDS ON
Alt for mange koncepter handler om at gå direkte til pvc/ipad og begynde at kode. Med Klub Kodesmart vil vi gerne skubbe et lag ind af hands-on aktiviteter, som nemt kan gentages hjemme og i skolen/SFO og sågar i børnehaver. Der er mange basale ting, som skal gentages mange gange og på mange måder, før det sidder fast - og de fleste børn synes det er sjovt og spændende at prøve f.eks. at få en diode til at lyse, en lille motor til at summe og sætte det sammen med ting vi kender fra hverdagen.

PRAKTISKE ERFARINGER
Børn (og deres voksne) har brug for at lære med hænder og praktik væk fra skærmen eller hvor skærmen kun er en del af projektet. De skal bygge og erfare med egne hænder og ideer til design og formål. For at forstå og kunne programmere f.eks. wearables er det nødvendigt at forstå, hvordan et elkredsløb fungerer. Både piger og drenge vil have glæde af projekterne. De lærer det samme, men ofte vil det få forskellige udtryk gennem valg af materialer og figurer, der vælges i kits til projektet.

MED NEMME SKABELONER
Med Klub Kodesmart er det nemt at komme i gang med kits og skabeloner og danske instruktionsvideoer, som er korte og nemme at følge. Mange af projekterne vil hjælpe børn og voksne til at forstå og bruge principperne bag mange af de smarte devices vi anvender i dag.

20160201_075106066_iOS

Det er GRATIS at være medlem af Klub Kodesmart
og du er heller ikke forpligtet til at købe noget. Men du kan før alle andre - og billigere få adgang til at købe materiale-kist til at lave de projekter jeg lægger op som inspiration.
Lav f.eks. postkort, gækkebreve, smykker, hårpynt, armbånd m.m. der lyser, summer osv.

kk-tilmelding1

Til hvert kit vil der være danske instruktioner på video og pdf, så i kan sidde hjemme og lege sammen og skabe fantastiske ting.
Kittene vil hver gang indeholde de materialer i skal bruge f.eks. filt, dioder, kobbertape m.m. - enkelte redskaber undtaget såsom sakse, lim m.m. Mange af projekterne vil også have et snit til at tænke genbrug ind i projektet.

20160201_101202775_iOS

Med et materialekit, hvor i får de ting i skal bruge til et projekt er der større sandsynlighed for at i får leget med ideen. Materiale-kit kan købes, når i har tid og lyst - så længe de er på lager - og i er ikke forpligtet til hverken køb eller afbestilling, når kits lanceres.

Du får en mail - mellem 5-6 gange i løbet af 2016 med en ide til produkt/leg og et materiale-kit på lageret du kan bestille. Priserne på kits vil variere fra projekt til projekt. Da nogle af materialerne kan tage tid at få hjem til enkelte projekter, vil der ind i mellem være et behov for at forhåndsbestille et kit, for at være sikker på at få det inden for rimelig tid.

Aldersgruppen vil variere fra gang til gang. Nogle projekter vil være til børn mellem 5-7, 8-10, 11-14 og så ind imellem projekter til de større piger og drenge. Nogle af de første projekter vil være helt uden brug af nål og tråd og vil handle om at lære de helt basale ting omkring et el-kredsløb og få en lille diode til at lyse på et projekt.

Jeg forventer at lave mellem 5 og 6 projekter i 2016 og det første projekt er klar inden 1. maj.
Så skynd dig at springe på listen og se, hvad i kan lave hjemme af sjove projekter, der giver en god basis for at lære om elektriske kredsløb og leg med fundamentet til at programmere og kode.

Du er med i klubben så længe du er på mail-listen og du kan til enhver tid nemt melde dig af listen igen med et enkelt klik eller 2.

Tilmeld dig direkte på klublisten her:

kk-tilmelding1